Cloud House

XX a. pradžios karaliau Edvardo laikų statinys Australijoje iki šiol jau buvo keletą kartų renovuotas.  Šį kartą architekto sprendimas – debesų namas – trijų dalių gyvenamasis būstas. Įspūdis – netikėtų patyrimų seka, kuomet keliaujama ir žvalgomasi po skirtingas namo erdves.

Gatvės fasadas liko nepakeistas, norint išsaugoti urbanistinės raidos vientisumą. Tačiau kuklus gatvės namo vaizdas slepia įspūdingą vidaus renovaciją. Originalioje namo dalyje vyrauja balta spalva, kurią paįvairina egzotiškas gėlių motyvų kilimas.

Kelionės per būsto erdves akcentas –  raudona virtuvė – ryški ir provokuojanti. Ji yra pagrindinis jungiamasis namo erdvių elementas. Netikėtas ir svarbiausias sprendimas – debesies formos trečioji namo dalis. Vaikišką debesies viziją atkartojanti namo fasado konstrukcija žaisminga , joje vakarienės mielai renkasi šeima ir draugai.

Nauja gyvenamoji erdvė nukreipta tiesiai į pietus, taip ji leidžia kontroliuoti saulę iš šiaurinės pusės bei sukurti erdvę natūraliai vėdinimo sistemai patalpoje. Debesies forma sulieja lubas sienas ir grindis į vientisą sistemą.  Tai puikus meistriškumo pavyzdys, kuomet žaismingos geometrinės formos tampa moderniu architektūriniu sprendimu.

Informacijos šaltinis: www.archdaily.com

Facebook comments:

Nėra komentarų »

Dar nėra komentarų.

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

Norėdami komentuoti, turite prisijungti.