Loftas į dangų žiūrinčiais langais

Judriame 10-ajame Paryžiaus rajone stovinti užsidariusi spaustuvė buvo pritaikyta šešių asmenų šeimos gyvenamosioms reikmėms. Kapitalinio patalpų atnaujinimo ėmėsi paryžiečių  kompanija „Colboc Franzen et Associés“. Architektų darbo rezultatas – tuo pačiu ir rafinuota, ir jauki industrinės erdvės bei natūralios šviesos sąveika.

Būtent dėl čia patenkančios šviesos namų interjeras lenkiasi ne tik grožiui, bet ir patogumui. Kadangi išoriniai namus supantys vaizdiniai – nieko ypatinga, architektai sumanė pagrindinį šviesos šaltinį, t. y. daugybę langų, iškelti stoge, o kad iš viršaus sklindanti šviesa prasiskverbtų į visus pastato aukštus, pastato viduje buvo suprojektuotas žiemos sodas, einantis per visus namo aukštus stogo link. Per šią stiklo ir medžio konstrukciją šviesa pasiekia tiek belangį pirmojo aukšto plotą, tiek gana menkai iš išorės apšviestas antrojo aukšto erdves su antresole.

Informacijos šaltinis: blog.reflexdeco.fr

Facebook comments:

Nėra komentarų »

Dar nėra komentarų.

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

Norėdami komentuoti, turite prisijungti.